June 14, 2019

Stig inn i Bringebærpalasset

Området nedenfor Nøkkefaret har vært en urørt villmark hvor kun riddere, løver, ninjaer, skarpskyttere og andre tøffinger har tørt sette fot.

Stig inn i Bringebærpalasset

Området nedenfor Nøkkefaret har vært en urørt villmark hvor kun riddere, løver, ninjaer, skarpskyttere og andre tøffinger har tørt sette fot. Da den vestlige sivilisasjon gjorde sitt inntog  sommeren 2019, ble det en fadese: En så langt ukjent, spirituelle høykultur mistet mye av sitt territorie da den første stien ble hogget. Bringebærkongenes rike, som Bringebærkongene selv omtaler som "Bringebærpalasset", mistet mye inventar, blant annet ett sett med uerstattelige høytalere av trær.

En mektig talsperson for Bringebærkongene steg frem og presenterte seg som "forretningsmannen". Gjennom ham ble vi fortalt at de gjerne ville bli hørt før noe mer av deres kulturelle inventar bukket under for nye stier eller andre voksne interesser.

Vi voksne innså raskt at vår fantasi var underlegen Bringebærkongenes, og vi kommer derfor til å benytte navnet "Bringebærpalasset" som offisielt navn på naturreservatet FV1.

Kart gjenskapt etter rykter, fortellinger og lyder hørt.

Det skal i fremtiden være gjensidig respekt mellom voksne og Bringebærkonger. Ebbe av de Voksne har printet ut kart over Bringebærpalasset, og vårt første forretningsmøte skal holdes snart, hvor vi skal forsøke å få en vev av interesser flettet sammen i og rundt Bringebærpalasset. Vi voksne lover å ikke overstyre på noen som helst måte, og vi venter spent på å få se mer av Bringebærkongene sin verden.

Oppdatering:

Mandag 24. juni ble det første møtet avholdt med Bringebærkongene og en av deres allierte, en general og mester i alle mulige angrep! -Bringebærkongenes advokat kunne dessverre ikke stille på møtet.

Bringebærkongenes visittkort. Meget elegant.

Møtet ble holdt utendørs. Det ble servert appelsinjuice, og stemningen var lovende for et fruktbart møte.

Voksne hadde følgende initiativer å fremme:

 • Zipline
 • Hengekøye
 • Skytebane
 • Frukttrær
 • Plantekasser
 • En platting for
  • Kompostbinger
  • Lagring av materialer
  • Redskapsbod

Etter en times rådslagning og en del myggstikk, hadde følgende blitt nedtegnet på et kart over området.

Kartskisse etter møte. Voksne - blått, Bringebær - rosa

Voksne får lov til å bruke området vest for stien, mot veien. Bringebærkongene forbeholder seg en utpost omtrent der voksen-stien kommer inn i skogen nord-fra. Utposten vil muligens bli brukt til turistinformasjon og som utgangspunktet for guided turer inn i Bringebærpalasset. Voksne får fri passasje siste stykke av stien fra plattingen via broen og til grinden, samt videre sørover langs gjerdet når grinden er stengt.

Diverse uestetiske lagrede materialer vil bli flyttet ned til plattingen. Plattingen inngår også som ende-stopp for zip-line'en, samt at kompoststasjonen sør for bålplassen settes opp inntil plattingen ved kompostsnuing våren 2020.

Området lengst vest mot veien kan brukes til frukttrær, plantekasser mm.

En forutsetning Bringebærkongene satt var at ingen flere trær skal kappes innenfor området i øst merket "Bringebærpalasset". Voksne gikk med på dette, men advarte også om at det kan komme flere voksne til, og at Bringebærkongene da kan komme til å måtte kjøpslå hardt for å beholde sitt. -Dette forsto de godt, kan det virke som, siden det ser ut til at dersom vi voksne vil se mer av Bringebærkongenes verden, kan vi betale for en guidet tur.