April 4, 2020

Løsvektsjappe

Løsvektsjappe

Svenja har bestemt seg: Det blir endelig utsalg av tørrvarer i løsvekt på gården. -Det blei for mye prat i grenda om å starte en butikk mens ingenting skjedde. Det måtte bare gjøres noe med. Og så håper jeg det bidrar til mer liv på gården.

Lokalet blir i kjelleren på låven i det gamle hønsehuset, der Alex Hansen og Hansen Lokalmat allerede holder på å bygge om for utsalg av egen produksjon.

-Foreløpig eier vi hverken gården eller låven, så butikken går kun for Alex og min risiko, sier Svenja, så om gården blir kjøpt av av noen som ikke vil ha butikk der, da blir den stengt. Derfor er det greit at alt inventar vi har enten er funnet eller stjålet, sier hun med et smil. Svenja investerer i Løsvektsjappe sammen med likeverdig partner Hugo Ferreira.

Snart klart for pilotkunder!

I forrige uke hentet Svenja, Hugo og Hans-Erik den gamle smågodt-hylla Coop Marked etterlot seg i Vestsidevegen 29. Kortreist! sier Svenja, Thomas Sørlien ga den bort på Finn.no, og den passer perfekt til løsvekt-utsalget.

Løsvektsjappe er Svenjas andre satsing. Fra før pusler hun med snegleoppdrett og har for tiden 150 snegler. Hun og Hugo ønsker å gi prosjektet en autentisk profil. -Dette er et lavbudsjett-initiativ og noe vi gjør for egen og andres glede, sier hun, det skal ikke pakkes inn i noe fancy salgs-slim. Det er et gårdsbutikk bygget på dugnad, og vi starter med Huldra Økogrend som pilotkunder. -Få med at jeg kun er her for pengenes skyld, spøker Hugo med et smil, før han fortsetter: Jeg syns at det skal bli fint å drive dette prosjektet, særlig sammen med Svenja. Moro, betydningsfult og kortreist, de henger sammen. En nyttig innsats håper jeg.

Alex Hansen begynte i vinter med å innrede det gamle hønsehuset for utsalg av sine produkter fra Hansen Lokalmat, og vi kommer til å lage en egne artikkel her om dette når sesongen nærmer seg.

I tillegg til Svenjas løsvekt og Alex og Katrines gårdsprodukter kommer butikken til å tilby kremer og Honning fra Urtebie, eplemost fra Huldras Hage og bærenett fra Eike Økologiske. Ta kontakt på post@løsvektsjappe.no om du har noe selv å tilby.

Løsvektsjappes Facebookside er her.