June 30, 2019

Brakker, bær og cider

Huldras Hage, det vil si Ebbe og Eivind, har kjøpt de forlatte brakkene i svingen, med innhold.

Brakker, bær og cider

Huldras Hage, det vil si Ebbe og Eivind, har kjøpt de etterlatte brakkene i svingen, med innhold.

Planen, i korte trekk, er å få flyttet brakkene til område SØGN/N1 på gården, som er regulert for gårdstun/næringstun. Brakkene kan der muligens huse den foroverlente produktutviklingsavdelingen til Huldras Hage.

Sånn circa tiltenkt plassering etter flytting.

Brakkene er kjøpt med innhold, blant annet frontene til frysen og kjøleskapet til Bjarne og Miriam. Det er godt mulig det er flere ting med eier lagret i brakkene, og dette vil måtte taes hensyn til.

Brakkene er stygge som fy. -Én idé er å kle de inn med (ubehandlet) 2. sortering fra Flaen Sag. Materialer må da leveres, og det kan samkjøres med 2. sortering til plattingen som er ønsket i Bringebærpalasset. -Videre kan plasseringen av brakkene åpne for mellomliggende konstruksjoner som tak, ramper etc. Dette blir en øvelse i kreativitet, men Eivind har Nikos Salingaros på A-listen sin over bøker å lese, så vi har troen på at dette blir bra.

Brakkene er kjøpt i delt øyemed, sier Ebbe. -For det første er det et mulig lokale for Huldras Hage etter flytting, enten det blir produksjon, lager eller verksted. Men like viktig er å få flyttet brakkene. Det vil være en del av ryddingen av anleggsområdet der de står, og jeg synes det er et godt initiativ for grenda.

  • Rydde anleggsplassen helt
  • Sette gjenbrukbart på gården, til bruk for alle, både gården og småprosjekter
  • -Vi håper å få ryddet i løpet av sommeren, og at plassen er fri før høsten

Ryddingen av det forlatte anleggsområdet er noe mange i grenda har sett frem til. Det har tidligere vært flere ryddeaksjoner der, for fjerning av maling i plastspann som så sin tredje vår i solveggen, store plastrør som eroderer til småbiter i været og naturen, gamle presenninger, el-artikler og annet. Mye mer må kjøres vekk til ØRAS, men det er også flere ting som er brukandes til husholdninger, hobbyprosjekter og gården, bare det blir lagret ordentlig.